Opublikowano 28 Maja 201312 l Gdyby ktoś jeszcze nie wiedział... http://wyszlo.com/byl-czerwony-smaczny-i-pikantny-bedzie-mi-go-brakowalo/ kepucz mniam mniam
Opublikowano 28 Maja 201312 l Dass...cholera, to mnie bezpośrednio jako włocławianki dotyka chlip. Siostre z domu wyrzuciłam, robię zapasy
Opublikowano 28 Maja 201312 l Byście się bardziej zaczeli bulwersować co do niego dodają i skąd pomidory biorą, a nie gdzie go będą robić...
Opublikowano 28 Maja 201312 l Pewnie dodają miłość, a pomidory biorą ze sklepu z pomidorami na tęczy w krainie jednorożców. Ralph są rzeczy o których lepiej nie mówić . A co do samej produkcji keczupu, to już kilka miesięcy temu niestety, było o tym głośno. Nawet rozważali kompletne zamknięcie linii, jednak suma sumarum, "tylko" przenoszą produkcję.
Opublikowano 28 Maja 201312 l Keczup Włocławek- Łowicz Kujawiak - Żywiec Pasztet prochowicki - Szczecin Piwo bydgoskie - Noteć lista rośnie
Opublikowano 28 Maja 201312 l offtop: Paprykarz szczeciński - Bydgoszcz Mleko Łowickie - Toruń! kujawsko pomorskie rulez!
Opublikowano 29 Maja 201312 l Jojczycie jak stare baby. Kotlin i Pudliszki robią 100x lepsze kepucze. Ja osobiście Kepuczu Włocławek nie kupiłem już od jakiegoś pół roku. Uwaga - sentymenty na bok i co zostaje ? Butla z kepuczem, który robiony jest z 20% pomidorów i 80% wypełniaczy, chemii i innych takich cudów. Ja wiem, że to już klasyk i kawał historii ale heloooł - są na prawdę rzeczy lepsze. Jak ktoś nie daje rady i ma szefostwo z pupy to tak się kończy. Trzeba było myśleć wcześniej o poprawie jakości, a nie teraz załamywać ręce że ich zamykają. Życie. Tak samo było z piwem Kasztelańskie - wszyscy tru włocławianie ze łzą w oku wspominają, że co to było za piwo, a prawda jest taka że były to szczyny jakich mało tylko w tamtych czasach niczego innego nie było. Ci sami teraz piją z klepkami na oczach Kasztelana, który od dawna już też smakuje jak szczyny, ale lokalny patriotyzm jest tak głęboko zakorzeniony w kwestii smaku, że nikomu to nie przeszkadza. I ciągle się słyszy "Bo najlepsze piwo to Kasztelan". Taki ch... panie Mietku - jest na rynku jakieś 100 piw w ciul lepszych od Kasztelana i jakieś 250 piw znacznie lepszych. Ja jako rodowity włocławianin mówię zdecydowane NIE powielaniu stereotypów i ślepemu chwaleniu kiepskich (ale lokalnych) produktów. Szkoda tylko ludzi, którzy tam pracowali, ale to już jest wina radnych miasta - inna para kaloszy.
Opublikowano 29 Maja 201312 l Pitolisz Lisu, weź pod uwagę po prostu to, że niektórym to właśnie Włocławek smakuje najlepiej a nie jakiś tam Łowicz
Opublikowano 29 Maja 201312 l Lisu...jesteś z Włocławka, jesteś starszy ode mnie, ale pieprzysz głupoty w tych pudliszkach czy innych, wielu nawet droższych keczupach, czuć ocet niemiłosiernie bardzo czego w naszym włocławskim nie czuć, chyba ?
Opublikowano 29 Maja 201312 l Bzdury gadasz Lisu niemiłosierne, aż wstyd patrzeć. Mój wujek siedzi (teraz już chyba siedział, nie jestem pewien dokładnie w związku z obecną sytuacją) i miesza to wszystko przy kadzi więc wie czego i ile jest w naszym keczupie. I nadal kupuje, więc to chyba najlepsza rekomendacja. Inna sprawa że sami pracownicy byli oburzeni gdy pomidory przestały być polskie a potem kazano dodać np. zagęszczacz czy kwas cytrynowy, a do tego w plastikowej butelce jeszcze benzoesan sodu. Sam pamiętam czasy gdy lista składników ograniczała się do pomidorów, octu, selera, soli, cukru, wody i przypraw. A co do 20% pomidorów... wejdź sobie na stronę Agros-Novy i poprzeglądaj sobie marki, masz tam Pudliszki i Włocławek i możesz sobie porównać skład. Identyczny co do składników (włącznie z chemią), przy czym Włocławek ma kilka-kilkanaście gram więcej pomidorów w na 100g produktu, zależnie od opakowania i rozmiaru. Niestety, ale w fabrykę nie inwestowano a sprzęt jest stary i się psuje. Wujek nie raz musiał zapierdalać na dodatkowe nocki bo coś się walnęło i trzeba zwiększyć produkcję na innej maszynie dopóki nie naprawią... taka nasza rzeczywistość, taniej i więcej zrobi się go gdzie indziej. Edytowane 29 Maja 201312 l przez Gość
Opublikowano 29 Maja 201312 l Proponuję wpisać w google - "najlepszy keczup w Polsce" sam "Włocławek". Są goście co go do Wrocławia zabierają. Kilka studentek mieszkających poza KP zabiera ten keczup do domu.
Opublikowano 29 Maja 201312 l Keczup Włocławek- Łowicz Kujawiak - Żywiec Pasztet prochowicki - Szczecin Piwo bydgoskie - Noteć Paprykarz szczeciński - Bydgoszcz Mleko Łowickie - Toruń No i jeszcze nie można zapominać o Pepsi ze Żnina ^.^
Opublikowano 29 Maja 201312 l Autor Bo się zaraz krew zamiast kepucza poleje... burzliwa dyskusja o keczapie. Wrzucam zdjęcia miss Włocławka KIM KECZUPIAN
Opublikowano 31 Maja 201312 l Ralph - masz rację, kiedyś to był bardzo dobry keczup. Tak samo jak kiedyś Kasztelan był niezłym piwem, a Zawisza Czysta była niezłą wódką. Niestety kluczowym pozostaje słowo "kiedyś". Co do gustów nie dyskutuję - jak kto lubi, każdemu podchodzi bardziej co innego i nie ma sensu tej kwestii poruszać. Anejta - właśnie dlatego, że jestem od Ciebie znacznie starszy to wiem jak ten kejczap smakował kiedyś a jak smakuje teraz
Opublikowano 31 Maja 201312 l Co nie zmienia faktu, że ja oceniam na tle reszty keczupów jakie są teraz
Opublikowano 31 Maja 201312 l To jebut kij w mrowisko ! Najważniejszy w produktach żywnościowych jest skład. Na tym polu "Włocławek" wypada miernie. Ponoć jeden z najbardziej pomidorowych i "bezsztuczniościowych" składów ma (i tu pała w mrowisko) kepucz sygnowany marką MCDONALD's. :popcorn: bez kepuczu.
Opublikowano 1 Lipca 201312 l Keczup zostaje http://www.wykop.pl/ramka/1571215/ketchup-wloclawek-jednak-zostaje/
Opublikowano 1 Lipca 201312 l ufff... Trzeba tylko przeprowadzić rozpoznanie pod jaką nazwą i będziemy uratowani
Gdyby ktoś jeszcze nie wiedział...
http://wyszlo.com/byl-czerwony-smaczny-i-pikantny-bedzie-mi-go-brakowalo/
kepucz mniam mniam