Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KPASG.pl airsoft w kujawsko-pomorskim - ASG Toruń, ASG Bydgoszcz, ASG Włocławek - ASG

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Quo vadis kepucz ?

Featured Replies

Opublikowano

Dass...cholera, to mnie bezpośrednio jako włocławianki dotyka :( chlip. Siostre z domu wyrzuciłam, robię zapasy

Opublikowano
  • Autor

Mam wolne miejsce w piwnicy, z chęcią przygarnę.

Opublikowano

Byście się bardziej zaczeli bulwersować co do niego dodają i skąd pomidory biorą, a nie gdzie go będą robić...

Opublikowano

Dass...ale mnie, siostre czy ketchup ? :mrgreen:

Opublikowano

Pewnie dodają miłość, a pomidory biorą ze sklepu z pomidorami na tęczy w krainie jednorożców.

Ralph są rzeczy o których lepiej nie mówić :).

A co do samej produkcji keczupu, to już kilka miesięcy temu niestety, było o tym głośno. Nawet rozważali kompletne zamknięcie linii, jednak suma sumarum, "tylko" przenoszą produkcję.

Opublikowano

Keczup Włocławek- Łowicz

Kujawiak - Żywiec

Pasztet prochowicki - Szczecin

Piwo bydgoskie - Noteć

lista rośnie :P

Opublikowano

Jeżeli go przeniosą do tego Łowicza to już go ostatecznie "rozdupcą".

Opublikowano

offtop: Paprykarz szczeciński - Bydgoszcz ;)

Mleko Łowickie - Toruń!

kujawsko pomorskie rulez!

Opublikowano

panoramiks.gifbilde?Site=po&Date=20080703&Category=WLOCLAWEK01&ArtNo=954778471&Ref=AR&AvisData=PO&border=0&MaxW=176

Ten smak... znalazłem nawet zdjęcia laseczek z keczupem Włocławek.

Opublikowano
  • Autor

Jadłbym...

[ tekst o moczeniu parówki sobie daruję ]

Opublikowano

Znalazłem DUŻE zdjęcie, imię, nazwisko i adres E-mail :cool:

bilde?Site=po&Date=20080703&Category=WLOCLAWEK01&ArtNo=954778471&Ref=AR&AvisData=PO&border=0&MaxW=580

Opublikowano

Eh pizza bez tego nie będzie już taka sama.

Opublikowano

Jojczycie jak stare baby. Kotlin i Pudliszki robią 100x lepsze kepucze. Ja osobiście Kepuczu Włocławek nie kupiłem już od jakiegoś pół roku. Uwaga - sentymenty na bok i co zostaje ? Butla z kepuczem, który robiony jest z 20% pomidorów i 80% wypełniaczy, chemii i innych takich cudów. Ja wiem, że to już klasyk i kawał historii ale heloooł - są na prawdę rzeczy lepsze. Jak ktoś nie daje rady i ma szefostwo z pupy to tak się kończy. Trzeba było myśleć wcześniej o poprawie jakości, a nie teraz załamywać ręce że ich zamykają. Życie.

Tak samo było z piwem Kasztelańskie - wszyscy tru włocławianie ze łzą w oku wspominają, że co to było za piwo, a prawda jest taka że były to szczyny jakich mało tylko w tamtych czasach niczego innego nie było. Ci sami teraz piją z klepkami na oczach Kasztelana, który od dawna już też smakuje jak szczyny, ale lokalny patriotyzm jest tak głęboko zakorzeniony w kwestii smaku, że nikomu to nie przeszkadza. I ciągle się słyszy "Bo najlepsze piwo to Kasztelan". Taki ch... panie Mietku - jest na rynku jakieś 100 piw w ciul lepszych od Kasztelana i jakieś 250 piw znacznie lepszych.

Ja jako rodowity włocławianin mówię zdecydowane NIE powielaniu stereotypów i ślepemu chwaleniu kiepskich (ale lokalnych) produktów.

Szkoda tylko ludzi, którzy tam pracowali, ale to już jest wina radnych miasta - inna para kaloszy.

Opublikowano

Pitolisz Lisu, weź pod uwagę po prostu to, że niektórym to właśnie Włocławek smakuje najlepiej a nie jakiś tam Łowicz ;)

Opublikowano

Lisu...jesteś z Włocławka, jesteś starszy ode mnie, ale pieprzysz głupoty :) w tych pudliszkach czy innych, wielu nawet droższych keczupach, czuć ocet niemiłosiernie bardzo czego w naszym włocławskim nie czuć, chyba ?

Opublikowano

Bzdury gadasz Lisu niemiłosierne, aż wstyd patrzeć. Mój wujek siedzi (teraz już chyba siedział, nie jestem pewien dokładnie w związku z obecną sytuacją) i miesza to wszystko przy kadzi więc wie czego i ile jest w naszym keczupie. I nadal kupuje, więc to chyba najlepsza rekomendacja.

Inna sprawa że sami pracownicy byli oburzeni gdy pomidory przestały być polskie a potem kazano dodać np. zagęszczacz czy kwas cytrynowy, a do tego w plastikowej butelce jeszcze benzoesan sodu. Sam pamiętam czasy gdy lista składników ograniczała się do pomidorów, octu, selera, soli, cukru, wody i przypraw.

A co do 20% pomidorów... wejdź sobie na stronę Agros-Novy i poprzeglądaj sobie marki, masz tam Pudliszki i Włocławek i możesz sobie porównać skład. Identyczny co do składników (włącznie z chemią), przy czym Włocławek ma kilka-kilkanaście gram więcej pomidorów w na 100g produktu, zależnie od opakowania i rozmiaru.

Niestety, ale w fabrykę nie inwestowano a sprzęt jest stary i się psuje. Wujek nie raz musiał zapierdalać na dodatkowe nocki bo coś się walnęło i trzeba zwiększyć produkcję na innej maszynie dopóki nie naprawią... taka nasza rzeczywistość, taniej i więcej zrobi się go gdzie indziej.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Proponuję wpisać w google - "najlepszy keczup w Polsce" sam "Włocławek". Są goście co go do Wrocławia zabierają:).

Kilka studentek mieszkających poza KP zabiera ten keczup do domu.

Opublikowano
Keczup Włocławek- Łowicz

Kujawiak - Żywiec

Pasztet prochowicki - Szczecin

Piwo bydgoskie - Noteć

Paprykarz szczeciński - Bydgoszcz

Mleko Łowickie - Toruń

No i jeszcze nie można zapominać o Pepsi ze Żnina ^.^

Opublikowano
  • Autor

Bo się zaraz krew zamiast kepucza poleje...

burzliwa dyskusja o keczapie.

Wrzucam zdjęcia miss Włocławka

KIM KECZUPIAN

kim-kardashian-in-bikini.jpg

Opublikowano

Ralph - masz rację, kiedyś to był bardzo dobry keczup. Tak samo jak kiedyś Kasztelan był niezłym piwem, a Zawisza Czysta była niezłą wódką. Niestety kluczowym pozostaje słowo "kiedyś".

Co do gustów nie dyskutuję - jak kto lubi, każdemu podchodzi bardziej co innego i nie ma sensu tej kwestii poruszać.

Anejta - właśnie dlatego, że jestem od Ciebie znacznie starszy to wiem jak ten kejczap smakował kiedyś a jak smakuje teraz :)

Opublikowano

Co nie zmienia faktu, że ja oceniam na tle reszty keczupów jakie są teraz :D

Opublikowano

To jebut kij w mrowisko !

Najważniejszy w produktach żywnościowych jest skład. Na tym polu "Włocławek" wypada miernie. Ponoć jeden z najbardziej pomidorowych i "bezsztuczniościowych" składów ma (i tu pała w mrowisko) kepucz sygnowany marką MCDONALD's.

:popcorn: bez kepuczu.

Opublikowano

Coś na rozluźnienie dyskusji

. Współczesna produkcja żywności .
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Jupii :)

Wszystko dzięki Miss Włocławka KIM KEPUCZIAN

Opublikowano

ufff...

Trzeba tylko przeprowadzić rozpoznanie pod jaką nazwą i będziemy uratowani :)

Opublikowano

Taka hamerykanizacja na forum, to zacznijcie Heinza wpieprzać..

Opublikowano

Przynajmniej octem nie wali.

Opublikowano
  • Autor

To nie ocet, to moje stopy..