Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KPASG.pl airsoft w kujawsko-pomorskim - ASG Toruń, ASG Bydgoszcz, ASG Włocławek - ASG

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

STALKER Nysa

Opublikowano

Wątek zbiórkowo-organizacyjny na wyjazd do Zony w Nysie

Termin: 20-22 września 2013

Miejsce: Nysa, współrzędne GPS: 50.482986, 17.325717 (50°28'58.75", 17°19'32.58")

Limit miejsc: 250 (wliczając NPC i fotografów!)

Frakcje:

Stalkerzy (Wolni stalkerzy, Powinność, Wolność, Czyste niebo)

Wojsko,

Bandyci,

Mutanci

Składka:

- gracze: 55 zł

- NPC: 45 zł

- mutanci: 0 zł

strona imprezy, regulamin i zapisy: http://stalker.nysa.pl/

relacje, opinie z poprzedniej edycji:

http://wmasg.pl/pl/events/show/190404

http://wmasg.pl/pl/articles/show/5047

http://forum.wmasg.pl/topic/124305-stalker-zona-nysa-v/

Edytowane przez Gość

• Odpowiedzi 162
  • Wyświetleń 27,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Będzie kawałkami - bo poprostu za dużo tego do napisania w jeden dzień - na razie ogólnie: Ze zmian - pewnie każdy czytał mechanikę gry, ale przypomnę, że na tej edycji bardzo liczyła się stylizacja

• W Sękach nie byliście, co Wy wiecie o stalkerze

• Madforce - długo będziesz się tak przepychać kto ma dłuższego ptaka czy napiszesz w końcu coś sensownego na temat samej gry, ludzi i wyjazdu ?? Po wyjeździe na grę Gywera pojawiło się dość sporo szcze

Featured Replies

Opublikowano

Dzięki, Arthi! Zapisywać się, bo warto sprawdzić konkurencję.

Opublikowano

Rownież chętnie pojade, jednak rejestrujemy się grupa ?

Opublikowano

No to może zastanówmy się, do jakiej frakcji chcemy dołączyć? Ja z oczywistych względów piszę się za armią ;)

Opublikowano

Ja obstawiam armię

Mobilny KPASG

Opublikowano
  • Autor

Oczywiście armia. Zapis i składka w maju, po Matki Boskiej Pieniężnej.

Opublikowano

PIERWSZA TURA REJESTRACJI

Rejestracja dla zaproszonych graczy i ekip.

Odbywa się w dniach: 01.05.2013 - 31.05.2013

-----------------------------------------------

DRUGA TURA REJESTRACJI

Otwarta dla wszystkich graczy.

Odbywa się w dniach: 01.06.2013 - 31.08.2013

-----------------------------------------------

TRZECIA TURA REJESTRACJI (REJESTRACJA UZUPEŁNIAJĄCA)

Odbywa się w dniach: 01.09.2012 - 15.09.2012,

tylko wówczas, jeżeli pozostaną na liście wolne miejsca (np. po wykreśleniu nieopłaconych zgłoszeń)

Więc jeśli nie jesteśmy zaproszeni to zapisujemy się w czerwcu...

Opublikowano

Hmm...

ja do stalkerów

Opublikowano

Ja i ze mną jeszcze 3 osoby do Powinności

no chyba że nie ma takiej możliwości to do stalkerów

Opublikowano

Stalker ;-)

Opublikowano
[/i]Więc jeśli nie jesteśmy zaproszeni to zapisujemy się w czerwcu...

Warto jednak już wszystko ustalić zawczasu :)

Opublikowano

el stalkeros mutos gracias :) dream team znowu razem ???

Opublikowano

No to będę na Was polował ze swoim WAł'kiem :D

Opublikowano
el stalkeros mutos gracias :) dream team znowu razem ???

inaczej nie jadę :-)

Opublikowano

Choćby skały srały, musze jechać tym razem. Stalker

Opublikowano

Stalker.

W takim razie zapisujemy się od czerwca, indywidualnie. Do tego czasu pewnie nas przybędzie xD

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Pytanie do ekipy wojskowej. Może fajnie byłoby wystąpić w jednakowych mundurach? Znajomy wybiera się na Ukrainę i może poszukać Ukraińskich duboków + naszywki specnazu SBU. Postawiłem mu warunek, że powyżej 100zł nie ma co szukać. Zamówienie zbieram do jutra.

Lista:

1.Wiciu (Mundur + naszywki)

2.

3.

...

Opublikowano

Ja odpadam.. Zostaje przy gorce

Mobilny KPASG

Opublikowano

mi również nie potrzeba kolejnej szmaty w szafie.

Opublikowano

my proste chłopy z białoruskiej wiochy ;)

Opublikowano

Bawim.. Się w innych fatałaszkach

Mobilny KPASG

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zapisy ruszyły. Część z szanownych koleżanek i kolegów kontynuuje pewnie karierę w szeregach Armii Czerwonej, karmiąc swoje autorytarno-totalitarne zapędy, ale co z resztą, stalkerzy?

Zapisujemy się jakoś większą czeredą? Po prostu Samotnicy, czy może Wolność, Czyste Niebo, Monolit? Bo bandyci ssą, to wiadomo.

Opublikowano

Tfu ... armia czerwona ... panie nie obrażaj pan ludzi :) żaden szanujący się stalker nie zmieni frontu więc będzie podział bardzo podobny do tego z Osięcin :)

Opublikowano

Obrażaj? Ale oni to lubią :lol: To jak powiedzieć "masochista" o kimś, kto lubi się kopać w krocze - to nie obraza, to opis ee objawu?

W każdym razie, powoli odpalają zapisy; miejsca w Powinności na przykład zawalone (chociaż nie wiem, dlaczego akurat miałbym chcieć należeć do tych faszystów). Moja indagacja ma na celu wybadanie, w którym z obozów, na jakich mają się w Nysie podzielić gracze-Stalkerzy mam szansę spotkać kogoś z kp.

Opublikowano

Mi ostatecznie wsio jedno do jakiej frakcji będę należał, byle do stalkerów.

Zapiszcie się do jakiejś, podajcie która to abym mógł się zapisać do tej samej.

Opublikowano

Zdecydowanie Stalkerzy i stanowczo warto zbudować� wię�kszą� grupę�. Bradbury, chciał�byĹ� znĂłw poskakaÄ� z naszymi mordami? :lol:

Edytowane przez Gość

Opublikowano
Zdecydowanie Stalkerzy i stanowczo warto zbudować� wię�kszą� grupę�. Bradbury, chciał�byĹ� znĂłw poskakaÄ� z naszymi mordami? :lol:

Jeśli chodzi o "skakanie z mordami", to odpowiedź jest jedna:

a jak! :lol:

Może Czyste Niebo? Sympatyczne chłopaki, pronaukowo nastawieni (szansa na odjechane questy?), bez żadnych tam kretyńskich ideowych naleciałości, kilkanaście wolnych miejsc. No i mam już naszywkę hehe.

Opublikowano

No ja tez już zapisałem się do czystego nieba z powodu oblężenia wolności :P

Opublikowano

A nie ma opcji żydo-cygańsko-gruzińskiej, wyznawców banknotów z wysokim nominałem :) spędzający czas albo w zonie albo w barze ?? :D

Opublikowano

Wolności nie będzie, "Wolność" zginie!! :twisted:

I pamiętajcie - "Nie jesteśmy tu, by chronić Zonę przed wami - tylko was przed Zoną" (nawet jeśli będzie to wymagało zastrzelenia was... ;P ).

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Wiadomo ze wolność zginie jak frakcje się na nią naraz rzucą (powinność monolit i wojsko). Raj dla lubiących dużo strzelania w S.T.A.L.K.E.R :D

Opublikowano
A nie ma opcji żydo-cygańsko-gruzińskiej, wyznawców banknotów z wysokim nominałem :) spędzający czas albo w zonie albo w barze ?? :D

Wojsko weźmie to pod uwagę towarzyszu :D

Opublikowano

Wiciu ty i tak bd szeregowym co niema nic do gadania :D Trzeba było zostać stalkerem :P

Opublikowano

Dobra dobra, inaczej na dołku będziecie śpiewali towarzyszu ;>

Opublikowano

Black.. Skąd ta niechęć do wojska..? Ale co tam.. Zrobimy tak, że bedziesz nas nielubił jeszcze bardziej... :)

Mobilny KPASG

Mobilny KPASG

Opublikowano

Niechęć wynika z tego że w grze bardzo uprzykrzali mi życie. Zobaczymy jak to bd w Nysie ale wątpie żeby było inaczej :P

Opublikowano

Obiecuje.. Że nie będzie inaczej :)

Mobilny KPASG

Opublikowano

Ja też będę baaardzo upierdliwy :)

BTW, trzeba wprowadzić zgodnie z książką zasadę, że Stalkerzy nie potrzebują / nie używają replik broni długiej automatycznej - jeżeli to ma być larp a nie jebanka, to nie powinno być problemu.

Wojsko podchodząc klimatycznie i larpowo w Ociesękach nie miało żadnych szans w starciu z uber pro komandosami w uber pro szpeju, którzy chyba pomylili imprezy. Jakoś Rav, Szpiegh i Kuba nie potrzebowali replik długiej broni, żeby wykręcić najwięcej questów.

Opublikowano

Tutaj będzie klimatycznie bo nie każdego bd stać na amunicje do długiej broni. A jak wiadomo 3/4 tej amunicji ma wojsko więc amunicja do długiej nie bd zbyt łatwa do zdobycia.

Na tego larpa ludzie na szczęście nie idą na jebanke tylko po to żeby się wczuć w klimat. A jak chce postrzelać to niech idzie, narobi sobie tylu wrogów że nic nie zrobi a wszędzie będą do niego odrazu strzelać :P

Opublikowano

Wy na prawdę Retal słabo trafiliście na ostatniej imprezie, że Was dowództwo z ammo oskubało. Na poprzednich 2ch wojacy siali postrach. Rozumiem zasadę, że teraz dali Wam mało aby się Stalkerzy i Bandyci na wojskowych trupach nie obławiali ale idąc dalej tą drogą może w Nysie w ogóle nie dostaniecie replik tylko np. pałki :D

Opublikowano

Nawet sobie tak nie żartuj

Mobilny KPASG

Opublikowano

Rozumiem ze zaraz po zapisach zaroi was sie na stalkerowskim forum w dziele pogaduchy przy barze?? ;)

Opublikowano

Patrol, to będziem pałować tę pijacką hołotę ;)

Opublikowano

Ja na Nyse.. Mam dla was niespodzianki :) od pałki to się zacznie

Mobilny KPASG

Opublikowano

Retal, tu nie chodzi o to czy stalker ma broń długą, czy jej nie ma.

W Sękach mieliśmy i strzelaliśmy tylko raz na odstraszenie mutanta, nic poza tym, jednak bezpieczniej się czuliśmy mają w odwodzie nasze pukawki :D

Opublikowano

Kubuś, ale właśnie o to chodzi, żeby nie trzeba było używać, a widziałeś co się działo i jak obładowani stalkerzy chodzili. Pozatym, z całym szacunkiem, ale do AKSU bez tuningu i lufy precyzyjnej mogę nasypać HGW jakich kulek koloru pseudo niebieskiego (nie wiadomo czy nie szwowych), ale do SWD już bym nie nasypał. Nie biorę SWD, bo chcę larpować i AKSU mi wystyka jako żołnierzowi. Dlaczego zatem stalker ma mieć lepszą replikę, skoro i tak nie będzie używał otrzymanych przez organizatora kulek? Bo mu się zatną w wartej miliard rubli wycyckanej M15(jakoś tak nie stalkerowej) z super hiper precyzyjną lufką fi 6,0000001, gdzie tylko ultra gładkie sprowadzane z księżyca i polerowane w pyle kosmicznym kulki się nie zacinają - (prowadziłem taką rozmowę uświadamiającą z dwoma stalkerami i jakoś do nich nie docierało, że jeśli nie mają kałaszy, to wystarczy na tę grę jakikolwiek pistolet, żeby się dobrze bawili, zamiast 15 midcapów po 100 kulek... :/

Opublikowano

Arku no co Ty teraz :D Przeca strzelania nie było praktycznie, a że się raz na cała imprezę na was zebrali i Was pogonili z pobudek takich a nie innych, no to życie :D

Problem z kulkami zapewnianymi przez orga będzie zawsze dopóki nie będą to Biovale.

Poza tą akcją nie widziałem strzelania, w ogóle.

Chociaż przyznam, że gdybym miał tylko mojego gazowego colta, to też w pełni by mi wystarczył ;)

Opublikowano

Kuba... Było strzelanie.. Ja wypakowałem na całej imprezie ponad 15magów.. Utłukłem 6ciu stalkerów i kilku czarnuchów.. Na których zawzięcie polowałem po akcji z ubiciem Retala...

Jedni nie potrzebowali kulek... inni.. Bez repliki i amunicji nie mieli prawa do życia..

Były również desanty w zone... Egzekucje.. Polowania na bandytów... Ja nie tylko stałem na bramie..

Mobilny KPASG

Opublikowano
Problem z kulkami zapewnianymi przez orga będzie zawsze dopóki nie będą to Biovale.

OT

Biovale zacinają mi się w Midach, i co teraz?? :twisted:

OT END