Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KPASG.pl airsoft w kujawsko-pomorskim - ASG Toruń, ASG Bydgoszcz, ASG Włocławek - ASG

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sprowadzanie produktów Magpul z USA

Opublikowano

Nie wiem czy dobry dział, jakby co to przepraszam i proszę o przeniesienie.

Czy ktokolwiek ma doświadczenie w sprowadzaniu z USA gratów Magpula i innych szeroko pojętych akcesoriów do broni?

Od dłuższego czasu chodzi za mną TO, chciałem się obkupić w różnorakie graty w USA i ściągnąć via shipito.com do nas jedną przesyłką, ale trochę się obawiam niejasnych regulacji prawnych które mogą takich pierdół dotyczyć. Nigdy czegoś takiego nie sprowadzałem prywatnie.

Za odpowiedzi bez hejtu z góry dziękuję.

Hejterom polecam porównać ceny akcesoriów PTS i ostrych ze sklepu Magpula ;)

Featured Replies

Opublikowano

To nie są istotne elementy broni i kupujesz je normalnie, jak kawał plastiku. Ściągałem takie podzespoły z USA (Magpul) i Izraela (CAA i FAB).

Ale, ale, ale, zawsze szły zwykła pocztą i w małych ilościach. Nie wiem jak do tego podejdą celnicy obu sojuszniczych narodów, jak sprowadzisz pól armaty w częściach w jednym kartonie.

Opublikowano

Produkt podlega pod kontrolę ITAR, co oznacza że do Polski raczej nie będą chcieli wysłać. Jedyne rozwiązanie to znajomy w USA, który kupi to na siebie i wyśle Ci jako gift.

Opublikowano
  • Autor

No właśnie też się o 'widoczność' dużej paczki szczerze obawiam. Trudne rozmowy z celnikami to ostatnie na co mam ochotę.

Jeszcze poszukam w EU, może bracia Czesi gdzieś mają dobrze zaopatrzony sklepik. Klony AR-15 się tam produkuje, to może i akcesoria są?

Opublikowano
Produkt podlega pod kontrolę ITAR, co oznacza że do Polski raczej nie będą chcieli wysłać. Jedyne rozwiązanie to znajomy w USA, który kupi to na siebie i wyśle Ci jako gift.

AAAAA fakt, i nawet shipto.com, może nie pomóc. AFG2 ściągałem dawno temu i fakt, ściągałem przez znajomego ze stanów i do tego jeszcze proszono go o formularz ITAR wraz z kopią dokumentu tożsamości. My mistake. Tylko żydki sprzedaję wszystko, wszystkim bez problemu ;)

Opublikowano
  • Autor

Dobra, wysłałem wprost zapytania jak mi coś takiego potraktują.

Jakby co to Was wszystkich wsypię w Guantanamo :)

Opublikowano

Fajnie, pozdrów Fidela ode mnie jak już będziesz spylał wpław na Florydę :P

Opublikowano

No dobra, a kwestia mundurów, ubrań... Np Krypteka... To jest tak samo jak z częściami Magpula.?

Mobilny KPASG