Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KPASG.pl airsoft w kujawsko-pomorskim - ASG Toruń, ASG Bydgoszcz, ASG Włocławek - ASG

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie LiPo ?

Opublikowano

Witam,

Jako, że o ładowarkę się już pytałem chciałbym zasięgnąć też wiedzy o aku typu lipo. Mianowicie chcę kupić to:

http://deltashop.pl/pl/li-pol-2s-74v-/622-turnigy-nano-tech-1200mah-2s-1525c.html

1. Jak wypada jakość tego akumulatorka? Ktoś miał, używał słyszał?

2. Czy tego typu bateria zmieści mi się do AK pod pokrywę? Czy lepiej wziąć w formie dwóch listków? Z tego co widzę 1300mah jest największa jaka wejdzie mi pod dekiel.

3. W AK mam stockowe bebechy Boyia, spring M120 Guardera. 7,4V uciągnie i będę miał zadowalający ROF? Czy może lepiej 11,1V ?

To na tyle ;)

Pzdr Sky

PS. Sądze, że około 1300mah mi starczy, ale wolałbym się nie spotkać z padniętym aku na manewrach

Edytowane przez Gość

Featured Replies

Opublikowano

Do takiej sprężyny jak weźmiesz 11.1v to magazynki nie będą nadążały podawać kulek. Ta której link podałeś nada się do AK, pytanie do którego ak. Jeżeli masz aksu lub beta spetsnaz to może być za długa.

Opublikowano
  • Autor

74M ;) A dokładniej RK06

Opublikowano

Wejdzie na styk pod dekiel :)

Ja mam aksu rk-01 i mam prawie identyczną batke, tylko ma cele więcej(168x18x18mm). Gdyby miała ten 1mm więcej to już by się nie zmieściła. Retal ma rację, 7,4 na m120 daje przyzwoity rof i jest ok.

Opublikowano

W weekend pytałem Deltashop o to, czy dwa z dostępnych u nich pakietów Turnigy wejdą pod dekiel AK74 (CM.040), podstawę szczerbinki AKSU (RK-01SW) i MP5 PDW (CM.041PDW). Napisali że "praktycznie" do wszystkich trzech wejdzie ten, który podajesz w linku. Dopytuje jeszcze ich o ten do AK, bo goście ze sklepu najwyraźniej zrozumieli że szukam jednego pakietu który wejdzie do wszystkich trzech, a sami wiecie ze do PDW to raczej niewiele opcji :)

Szczerze, Rusek, dziwie ci się że ci mało miejsca. Ja do mojego RK-01SW wsadzam pod podstawę szczerbinki i przednie łoże pakiet 130x20x15 i mogę go wcisnąć tak że mam całą przestrzeń pod deklem wolną, wystarczało tylko naprostować nieco blaszki obejmy górnego łoża żeby nie przeszkadzały.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Mi bez odginania wchodzi pod łoże ale jeśli chodzi o wysokość i szerokość to jest na styk. Pod deklem też mi zostaje pełno miejsca.