Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KPASG.pl airsoft w kujawsko-pomorskim - ASG Toruń, ASG Bydgoszcz, ASG Włocławek - ASG

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Borneo 2013

Opublikowano

Jako, że nie mogę pisać postów w dziale "manewry" (limit wieku? :) ), zakładam temat tutaj.

Wybiera się ktoś na Borneo w tym roku?

Chcę się wybrać z Paramediciem i Gruhą.

Szukam dalszych chętnych na strzelanie i [...] :)

Featured Replies

Opublikowano

Obowiązkowo jadę...

Z większą przewagą wylegiwania się w słońcu popijania schabowych w płynie i zwiedzania okolic niż strzelania.

Jakby ktoś chciał się zabrać będę miał chyba 3 miejsca.

Opublikowano
  • Autor

To się razem powylegiwywujemy.

Pytanie brzmi- [...] czy [...] ? :)

Opublikowano
  • Autor

Pitas, połówka może nie wystarczyć..

Opublikowano
Ja też myślałem o Bornem, w ramach majówki ze swoją lepszą połówką, Buniox z Solca byś jechał? Bo jak tak to byśmy się zabrali.

Owszem pewnie z Solca. Terminy tylko dogramy jeszcze :)

Siemin... on miał na myśli skrzynkę połówek :)

Opublikowano

W jakim terminie jedziecie?

Opublikowano

Niepełnoletni nie muszą już mieć opiekunów w Bornem?

Opublikowano

Kurde u mnie moze być ciężko z wolnym ale walcze

Opublikowano

W Bornym będę całą majówkę, możemy się spotkać na jakieś piwko - dla mnie bezalkoholowe oczywiście. Stricte w "Borneo" nie uczestniczę, szkoda. Jadę w odwiedziny xD

Btw. Będzie ktoś jechał zobaczyć co jeszcze z Kłomina zostało?

Opublikowano
  • Autor

Chętnie się wybiorę do Kłomina. Pod warunkiem, że będę w stanie prowadzić.

Ten syndrom pola walki.. :D

Opublikowano

W Kłominie już nic nie ma ;)

Ostatnio jak byliśmy rok temu w maju stało już naprawdę niewiele a do końca roku miało zniknąć wszystko.

Siemin jak będziesz mógł prowadzić to zabiorę się z Tobą ot tak po prostu... bo ja na pewno nie będę mógł kierować... zmęczony będę :D

Opublikowano
  • Autor

Toć jak nie, jak tak :) Jak w wozie zabraknie miejsca, to Cię wrzucę do bagażnika. I pojedziemy do Włocławka :D

Opublikowano

Jakby ktoś jechał pociągiem to połączenie Toruń - Szczecinek to ok.25 zł z głównego, a PKS ze Szczecinka do Bornego to 7,90 (przynajmniej tak było w zeszłym roku)

Opublikowano

Ceny są inne w zależności od zniżki i rodzaju pociągu. Z przesiadką w Pile kiedyś kosztowało dużo mniej.

PS: Nie lepiej zabrać się z kimś samochodem? śmiem twierdzić, że jedzie tyle samochodów iż miejsce się znajdzie.

Opublikowano

Zapomniałem :D Cena ze zniżką 7% najzwyklejszym Intercity.

Swoją drogą, jakby ktoś miał wolne miejsce w aucie to byłbym rad. :wink:

Opublikowano

Nie tylko Ty byłbyś rad, ja również bym się nie obraziła jakby ktoś chciał zabrać niewiastę :)

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem, ilu swoich patafianów będę zabierał, ale będę miał 1-2 miejsca. Rzucę tu jeszcze ogłoszenie przed wyjazdem, to jakoś potasujemy samochody.

.

------------------------------

Właśnie namówiliśmy LeonaOlo na wyjazd :) Przyjedzie z warszawską mafią chłopców w mundurach. Robi się coraz śmieszniej :mrgreen:

Opublikowano

Będę miał od 2 do 4 miejsc w furze chyba. Bliżej terminu będę określał ile zostało ;)

Opublikowano
  • Autor

Skład samochodu:

1.teufel9

2.gruha

3.paramedic

4.

Mam jedno miejsce wolne

Opublikowano

Skład samochodu:

1.teufel9

2.gruha

3.paramedic

4.

Ode mnie:

1. Buniox

2. Olsza

3.

4.

5. (Ewentualnie)

Zatem mam 2 miejsca jeszcze na pewno.

.

Skład samochodu:

1.teufel9

2.gruha

3.paramedic

4.

Ode mnie:

1. Buniox

2. Olsza

3. Anejta

4. Anejta2

Edytowane przez Gość

Opublikowano
  • Autor

U mnie zostało ostatnie miejsce.

Dopisywać się, jeśli ktoś jest chętny na wyjazd.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mam 2 miejsce wolne w furze.

.

Kogoś interesuje podsumowanie?

Z mojej strony jako stałego bywalca od 2giej edycji:

Było mocno, mocno średnio... po za dobrą ekipą z naszego obozowiska w sumie nic nie urywało dupy.

Ewentualnie może jeszcze palenie cygańskich wiosek i kradzież urala na, krótko, w którą zresztą byliśmy nieco zamieszani.

Z minusów: Nie było do kogo strzelać, o tyle o ile w dzień można było na siłę wjebać się w kontakt ogniowy (co z resztą robiliśmy nawet gdy zostaliśmy skierowani na peryferia gry) o tyle w działaniach nocnych po prostu nikogo nie było (patrolem zwiedziłem wszystkie biorące udział w grze bazy i nie spotkaliśmy tam zaciętego oporu...)

Olbrzymi minus: kilkakrotnie na zlot musiała być wzywana policja, dochodziło do burd z miejscowymi jak i ostatniego dnia okradzenia uczestników na ładnych kilka tysięcy (repliki i drogi szpej).

Kolejny minus: zrobił się wielki piknik (o tyle o ile jest to poniekąd fajne) o tyle nawaleni totalnie ludzie 4 km od Offa zmierzający w nieznanym bliżej kierunku już mniej fajnie.

Co do opłat - 100 zł -> drewna mało, toiek (łacznie z tymi dla SFów) było może z 10 a to i tak liczba zawyżona.

Uczestników bodajże 403 zarejestrowanych, obozowisko natomiast puste po czym wnioskowałbym, że nie było takiej liczby graczy.

Plusy to rozbudowana ładowarnia + szybko działający sztab i oryginalne zadania (jak mówiłem nastawialiśmy się na palenie wiosek).

Kolejny + -> dużo pirotechniki -> rozpoczęcie rozgrywki o północy było przemega efektowne.

No i to chyba tyle... całkiem fajnie było posiedzieć ze znajomymi, porzucać mięsem do terminatorów i jeździć PTSem oraz kradzionym Uralem... jednak na chwilę obecną mocno zastanawiam się nad kolejnymi edycjami.

Opublikowano
  • Autor
jak mówiłem nastawialiśmy się na palenie wiosek.

Idziemy spalić tę cygańską wioskę. Wpadniesz?

Z mojej strony fajny piknik, patologia w obozie i wieczne nabijanie się ze wszystkiego xD Mało strzelania, ale z takim nastawieniem jechałem na tę majówkę.

Opublikowano

A z mojej strony napiszę tyle, że trafiłam na super ludzi w frakcji, nastawionych na strzelanie,strzelanie i jeszcze raz strzelanie, mimo że reszta frakcji nie była do tego tak nastawiona jak my, aczkolwiek plucia kompozytem nie zabrakło :)

Było super, wiele fajnych akcji, kupa śmiechu, bez szczególnych kwasów. Mam nadzieję, że za rok zobaczymy się wszyscy w podobnym bądź większym składzie niż w tym :)

Szkoda tylko chłopaków co ponieśli straty materialne, no ale dziadostwo się szerzy.

a na koniec.....Kebur Akbar ! :D

Opublikowano

To Kebur w ogóle wyszedł z bazy w tym roku? myślałem, że non stop macie zbiórki w bazie ^^

Opublikowano

Wychodziliśmy wychodziliśmy, nawet zapuszczaliśmy się dość daleko :)

Opublikowano

Z perspektywy Keburu majówka bardzo na plus.

+ dobre dowodzenie

+ sprawdzona ekipa od kilku edycji

+ agresywna taktyka

+ niezdobyta baza

Z perspektywy całej imprezy niestety minus. Kradzież sprzętu była wisienką na torcie.

Jestem niemile zaskoczony, że w akcję z kradzieżą Urala zamieszany był ktokolwiek z KP.

Opublikowano

Jestem niemile zaskoczony, że w akcję z kradzieżą Urala zamieszany był ktokolwiek z KP.

Sporo osób było "zamieszanych", niestety większość myślała, że to element scenariusza :)

Opublikowano
większość myślała, że to element scenariusza

Właściciel myślał inaczej ;). Słyszałeś tłumaczenie "Pożyczającego"?.

Sprawa skradzionych replik wylądowała na WMASGu, więc jeszcze trudniej będzie je upłynnić.

Opublikowano

Mógłby ktoś trochę bardziej przedstawić sprawę w jakich okolicznościach do tego doszło ?? Bo na razie wygląda to tak jakby ktoś zostawił szpej na środku drogi a ktoś inny przyszedł i go sobie zabrał. Dość dodać że sprzętu nie było mało i zabranie się z taką ilością fantów musiało wzbudzić czyjąś czujność ... czy po prostu było to na pustkowiu gdzie nikogo nie było czy też wszyscy byli na tyle "uchachani zabawą" że nikt tego faktu nie zauważył ??

Przedstawienie tego faktu w jakiś normalny sposób może być przestrogą dla innych graczy wyjeżdżających ze szpejem poza własne podwórko jak również dla organizatorów większych imprez mogących wyciągnąć jakieś wnioski na przyszłość odnośnie zabezpieczenia pola biwakowego czy innych miejsc składowania sprzętu.

Z góry dziękuję.

Opublikowano
Właściciel myślał inaczej ;). Słyszałeś tłumaczenie "Pożyczającego"?.

taaa byłem obecny jako jeden z tych na pace myślących, że to element scenariusza. Spora grupa jadących została przywitana "ej Panowie, Uralem ruszamy, wsiadacie?" zatem myśleliśmy w większości, że to scenariusz. Buractwem natomiast było odpalenie Urala na kable - bez kluczyków.

Co do sprawy z kradzieżą replik, gość był podobno 10 metrów od namiotu, w którym był szpej - podobno siedział przy ognisku. Wszelkie opisy sytuacji są na Facebooku, jednak ktoś dobrze wiedział po co wejść i co zabrać (torby przeorane i mniej wartościowe rzeczy zostały podobno znalezione na elewatorach nad ranem).

Aczkolwiek osobiście zauważyłem, że na przykład wchodząc do sztabu Nerunu (był in game) popołudniu można było wynieść dużo więcej replik i szpeju... nikt tego nie pilnował (a jeśli pilnował to siedział w zamkniętym namiocie i nie reagował na wielokrotne nasze nawoływania). Nie mogliśmy uwierzyć, że można być tak nieodpowiedzialnym.