Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KPASG.pl airsoft w kujawsko-pomorskim - ASG Toruń, ASG Bydgoszcz, ASG Włocławek - ASG

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bateria

Featured Replies

Opublikowano

W zimie nie postrzelasz.

Opublikowano

Kiedyś miałem batke od 8fields , zakończyła dość szybko swój żywot . Zrób jak pisze Pitas , LiPo 7,2 i zobaczysz różnice .

@ Jed - jak nie postrzela , batka w gacie jakaś przedłużka do repliki i jednego low capa wystrzela .

Opublikowano
  • Autor

no ale to jak ja mam z zestawu 9.6 V to mogę mieć tą 7.4 ? robi to jakąś większą różnicę czy coś ?

.

------------------------------

A takie coś ? jest lepsze o tej baterii którą podałem wcześniej ? http://gunfire.pl/product-pol-1152198888-Akumulator-LiPo-7-4V-1300mAh-25C.html na jaki czas taka bateria starczyłaby mi gdybym był na jakieś dłuższej strzelance? i czy musi być do niej inna ładowarka ?

Opublikowano

Trojanov, zależy jak strzelasz. Jeśli prujesz seriami po 1000 kulek może być problem, jednak jeśli wybierzesz się na strzelanie i wywalisz poniżej 1000 kulasów to bez bólu. Ostatnio na Rynkowie przy temperaturze ~-5, wywalonych ~600-700 kulasach moja (ok. 10 magazynków low cap 68 kulek) replika zużyła ~550 miah (według odczytu z ładowarki). Niektórzy ze zwykłymi bateriami nie wywalili pewno połowy tego.

Napięcie na takiej 7.4 w zupełności wystarczy jako zamiennik 9.6 a nie będzie Ci straszny żaden mróz. Zmień od razu styki w replice na t-deans albo xt-60 i ciesz się z życia ;) Niestety dochodzi tutaj jeszcze koszt ładowarki, jednak naprawdę dobra ładowarka jaką jest iMax b6 kosztuje ~100 zł za używaną a naładujesz nią każdy rodzaj baterii i akumulatora.

Opublikowano
replika zużyła ~550 miah
mój kał-ach

nie zużywa miah,

strzela pach pach pach

przeciwnik gryzie piach

w jego oczach strach

ja krzyczę

niach niach niach

:)

"żeby nie było offtopu" mam li-po 11.4 :) i polecam.

Stała Kota&Gensa

miah= ilość miauknięć na godzinę [ miau-amperogodzin]

Edytowane przez Gość

Opublikowano
  • Autor

Myślę że raczej zdecyduję się na lipo, bo nie chcę mieć jak niedawno że przy niewielkim mrozie bateria mi pada po około 2h :/. Czy ładując lipo zwykłą ładowarką z zestawu może się coś uszkodzić ? bo ledwo co dociągnąłem z kasą do bateryjki ;/ musiałbym troszku zaczekać i zbierać znowu ale i tak trochę mi to czasu zajmie.

Opublikowano

Odpowiedz najpierw na pytanie do czego tą batkę potrzebujesz ... bo na początku było coś do kałasza teraz pytasz o coś do emki ... Jak chcesz dobre i tanie li-po szukaj na alledrogo.