Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KPASG.pl airsoft w kujawsko-pomorskim - ASG Toruń, ASG Bydgoszcz, ASG Włocławek - ASG

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zasięg Radia - apel :)

Opublikowano

Siema użytkownicy !

Wpadłem na pomysł sprawdzenia zasięgu radia Navcom tk760 w terenie zurbanizowanym.

Gdyż na wośpie w okolicach Cinema City wyłapywałem jakąś naukę jazdy, i kontaktowałem się z Pitasem, który był w okolicach empiku. Ciekawi mnie jaki ma zasięg w mieście.

W ten sposób dziś tj. 24.01 będę miał włączone radyjko od godziny 11:00 do 17:00 później po 20:00

W inne dni prawdopodobnie też będę miał je włączone, gdyż chcę sprawdzić ile godzin wytrzymuje na trybie czuwania.

Odbiór na kanale 4-tym 446.043 będę czekał na przekaz w postaci:

<ksyweczka> <dzielnica><opcjonalnie ulica>

Piotrek - wrzosy - Lisia

Z czystej ciekawości chciałbym sprawdzić zasięg, bo czemu by nie.

Ja jestem aktualnie tam, gdzie latają smoki i kończy się Unia Europejska czyli w okolicach OBI, jednakże przewiduję nosić je przez najbliższy tydzień przy sobie coby sprawdzić zasięg, trwałość baterii na czuwaniu i na nadawaniu.

167196204886364448_6Y5LyPbk_b.jpg

Ludziom dobrej woli dziękuję.

Edytowane przez Gość

Featured Replies

Opublikowano

Co do baterii to warto wiedzieć, że radyjko zużywa batkę nawet gdy jest wyłączone. Dlatego kładąc się spać na milsimie warto zakleić styki baterii kawałkiem izolki, żeby się rano nie zdziwić.

Opublikowano
  • Autor

Warto też zakleić kawałkiem izolki tą diodę świecącą się przy nadawaniu.

Pamiętam w nocy na Combat Alercie [ a ciemno było jak w kopalni ]

widać było migające diody, wszyscy byli cichutno, jednakże dla wprawnego oka to nie problem by wyłapać małe światełko.

W ten sposób zlokalizowaliśmy wroga, ja dzwoniłem po różnych kanałach, cała akcja zakończyła się granatem w jajko, ale było warto.

Opublikowano

Zasięg w terenie nie zalesionym i w miarę płaskim na długiej antenie to ok.10km. sprawdzałem z Jarkiem, a wytrzymałość akumulatorka to spokojnie 48h przy średnim czasie nadawania (właśnie na 48h, a CA to nawet przy intensywnej eksploatacji), ma na to też wpływ rodzaj anteny, choć czasami potrafi paść szybciej, dlatego polecam zapasowy akumulator .

Opublikowano
  • Autor

Nadal brak kontaktu :(

Opublikowano

Tak BTW co do zasięgu to kiedyś z Wiciem testowaliśmy te Navcomy będąc w domach. Ja na Bartodziejach, a Wiciu przy lotnisku, w linii prostej 3km wg Google Maps. Z zakłóceniami bo z zakłóceniami ale 3 słowa ze sobą zamieniliśmy. Byliśmy pod wrażeniem.

BTW2 Mieliśmy długie antenki :lol: