Opublikowano 4 Listopada 201213 l Chcemy się z Ace'em i Kasię zapisać ale mamy wątpliwości co do strony konfliktu, stąd pytanie: czy ktoś z naszego wspaniałego regiony się wybiera na 5 edycję?
Opublikowano 4 Listopada 201213 l Ja, Pitas i Bender najpewniej się wybierzemy. Ze względu na posiadany sprzęt skłaniamy się (przynajmniej ja z Pitasem) ku Task Force 56. Link do eventu: http://www.borderwar.cz/sites/
Opublikowano 4 Listopada 201213 l Autor No mnie właśnie do regularnej nowoczesnej armi nie ciągnie... pomyślimy jeszcze zarejestrowaliście się już? w ciągu pierwszych 2ch godzin rejestracji poszło ponad 600 biletów 9wg moich przybliżonych obliczeń)
Opublikowano 4 Listopada 201213 l Próbuję się zarejestrować, ale przy rejestracji wyskakują mi błędne dane: zaznaczam opcję "No, thanks" przy pytaniu, czy chcę koszulkę t-shirt a następnie w podsumowaniu dostaję: "Do you want T-shirt: yes". Napisałem do orgów i zobaczę co mi odpiszą. Faktycznie - zarejestrowanych osób jest już mnóstwo, co widać na stronie: http://www.borderwar.cz/sites/list_of_players.php Aczkolwiek trzeba mieć świadomość, że tak na prawdę decydować będzie kolejność wpłat. Podejrzewam, że wiele osób jedynie zarezerwowało sobie miejsca i wpłaty dokona na ostatnią chwilę.
Opublikowano 4 Listopada 201213 l Błąd jest znany (mi się udało zarejestrować bez niego), w potwierdzeniu dostaniesz prawidłową kwotę bez koszulki. Zarejestruj się, potem za free można zmienić dane, bo może zabraknąć biletów
Opublikowano 4 Listopada 201213 l Autor Ostrzegam też, że w TF56 większość to Niemcy (przynajmniej tak było w zeszłym roku) więc zastanówcie się jeszcze
Opublikowano 4 Listopada 201213 l Nah, nie jest tak źle. Troche Litwinów, trochę rusków i paru krajanów z Super Fancy Famous Recon i 10th Mountaint Ale faktycznie, niemiaszków całkiem sporo.
Opublikowano 4 Listopada 201213 l Autor Ahh... zapomniałem dodać, że Warszawka też w większości idzie do TF56... tam jest niezła spinka (lans na sprzęt itp)
Opublikowano 4 Listopada 201213 l Autor no i proszę... jakiś szwab zajął mi nick'a... w razie czego zarejestrowałem się do PAZ jako wronan... znikają te miejsca
Opublikowano 5 Listopada 201213 l Wronan Informatyk, a Ty godziny konsultacji masz te co zawsze? Bo muszę podjechać do Cię w wiadomej speawie A co do Bordera- planuje jechać własnym autem z Benderem i Pietrachą na pokładzie i mogę zabrać jeszcze czyjś sprzęcior albo 4ego na pokład.
Opublikowano 5 Listopada 201213 l Autor Wronan Barbarzyńca... jestem u siebie do 18tej, nie planuję wycieczek terenowych, podjedź kiedy Ci będzie pasowało przejrzałem mozolnie listę, sporo się osób od nas jednak zapisało, cieszę się...
Opublikowano 5 Listopada 201213 l Autor z tego co widzę to większość w PAZ ładujcie do PAZ, w TF serio jest ostra spinka dupeczki...
Opublikowano 5 Listopada 201213 l Jaki jest koszt tej imprezy w tym roku ?? Może uda się w końcu wybrać.
Opublikowano 5 Listopada 201213 l Ktoś był na poprzednich edycjach? Byliśmy w zeszłym roku z Kasią, Janem, Kazikiem i Benderem. W mojej ocenie najbardziej epicko-batalistyczna jebanka w jakiej brałem udział.
Opublikowano 5 Listopada 201213 l Dopisani. PAZ Militia. Teraz trzeba będzie śledzić forum i odnaleźć się gdzieś w kompanii i trafić w dobre towarzystwo.
Opublikowano 7 Listopada 201213 l Towarzystwo będzie bardzo dobre Reprezentacja CFH w składzie: Pitas, Bender i Pietracha zasiliła szeregi PAZ Militia
Opublikowano 7 Listopada 201213 l Niech wszyscy uzupełnią braki w naszywkach KP! Trzeba promocję zagraniczną robić.
Opublikowano 13 Listopada 201213 l Jak zapatrujecie się na pomysł unifikacji w zakresie mundurów/kamuflażu? Taka sugestia padła na WMASGu.
Opublikowano 13 Listopada 201213 l Autor pończochy, jakaś halka... koniecznie czerwone aby mi do brody pasowały
Opublikowano 13 Listopada 201213 l Jak zapatrujecie się na pomysł unifikacji w zakresie mundurów/kamuflażu? Taka sugestia padła na WMASGu. E tam!
Opublikowano 14 Listopada 201213 l Jak zapatrujecie się na pomysł unifikacji w zakresie mundurów/kamuflażu? Taka sugestia padła na WMASGu. Popieram, dopóki będzie to woodland :grin:
Opublikowano 14 Listopada 201213 l Autor Jeśli dobrze pamiętam to przecież org dopuszcza kompletne mundury ale zaleca jednak mieszane (oczywiście dla PAZ)
Opublikowano 16 Lutego 201312 l Panowie, wiem, że do BorderWara jeszcze sporo czasu, ale znając życie ten czas zleci nim się obejrzę, dlatego też chciałbym zapytać czy ktoś już rozkminiał dojazd grupowy? Wiadomo już, kto będzie jechał samochodem, czy będzie miał wolne miejsce i jakie będą szacunkowe koszty transportu?
Opublikowano 28 Lutego 201312 l Z tego co widzę to Pitas nie zapłacił więc chyba nie jedzie. . ------------------------------ Panowie, otrzymałem niedawno na WMASGu wiadomość od użytkownika macmax z kilkoma zapytaniami dotyczącymi Borderwara: Na dowódcę polskiego plutonu na Borderwar proponujemy kolegę od nas - Bossa - zawodowy wojskowy w stopniu chorążego sztabowego. Jeśli macie lepszego kandydata nie ma problemu, ustąpimy. Ja na razie będę p/o szefa kompanii . Czy możesz być kontaktem z waszą ekipą? Jeśli nie to kto ? Jeśli tak to kilka pytań : - czy dołączacie do polskiego plutonu ? - czy macie jakieś preferencje z kim chcielibyście być w drużynie ? - jakie używacie radio ? - kiedy planujecie przyjechać ? Jako iż nie czuję się władny odpowiadać na te pytania odpisałem, iż podniosę temat na forum co niniejszym czynię. Czy ktoś bardziej ogarnięty ode mnie w temacie podejmie się kontaktu z macmaxem? Adres mailowy podam chętnemu na PW. Edytowane 28 Lutego 201312 l przez Gość
Opublikowano 7 Kwietnia 201312 l Mam bilet do odsprzedania, ktoś chętny. Ja niestety wybrać się nie będę mógł.
Opublikowano 28 Kwietnia 201312 l Autor Nie dotarłem co prawda jeszcze do domu ale pisząc z trasy: wielkie dzięki. Trochę raźniej było niż w zeszłym roku, w większej grupie rodaków. Nie będę się póki co jakoś specjalnie rozpisywał ale na razie jeszcze raz dziękuję wszystkim za udział. Imprezka bardzo mi się podobała, przed wyjazdem myślałem, że to ostatni raz, że na przyszły rok będzie trzeba poszukać czegoś innego ale to jeszcze trzeba będzie przemyśleć... Kilka fotek i filmów wrzucę jak dotrę do normalnego internetu, czyli gdzieś w przyszły weekend.
Opublikowano 29 Kwietnia 201312 l Byłem po raz pierwszy. Myślę, że impreza jak najbardziej warta wzięcia pod uwagę. Doskonały teren, dość sprawna organizacja (choć imho nie pozbawiona niedociągnięć). Wiedząc jak się rzeczy dzieją, można sobie zorganizować samodzielnie dobrą dwudniową (dwunocną) zabawę .
Opublikowano 29 Kwietnia 201312 l Również byłem i jako, że to moja pierwsza impreza poza Polską czuję się teraz "rozdziewiczony". Jechałem w niewiadome, teraz wstępnie planuję już powtórkę za rok. Prawdopodobnie odczucia ekip będą różne w zależności od ich dowodzących na poziomie kompanii i plutonu. Inaczej mówiąc jaki dowódca kompanii czy plutonu, taka gra - albo milsim, albo strzelanka fabularna. Dla mnie BW5 okazał się mieszanką LARPA i milsima. Na brak kontaktów ogniowych nie można było narzekać, a wyzwaniem było dynamiczne radzenie sobie z tym na poziomie plutonu. Mieliśmy fajną ekipę polaków i dobrze się nam współpracowało. Teren idealny, bardzo urozmaicony i wymagający (również dla pojazdów). Organizacja nie była ideałem ale ogarniała większość tematów. Jest kilka kwestii do poprawy (choćby etap chronowania i opaskowania ok. 2 tys (?) . graczy na czterech stanowiskach). Kantyna w bazie i podawane tam proste potrawy na ciepło (stek, gulasz, kiełbaska, zupy, piwo bezalkoholowe z colą i inne) podbiły nasze podniebienia. Następnym razem z powodzeniem można ograniczyć własny prowiant (wtedy nawet wyjdzie taniej ) Wątek fabularny był rozbudowany i było kilkadziesiąt osób, którzy mieli swoją wioskę i grę LARP. Każdy gracz wraz z pakietem uczestnika otrzymał inną mini misję LARP, która, po realizacji bonusowała punktami dla jego strtony. Ta mechanika bardzo mi się spodobała, bo pchała zwykłaych partyzantów, SFów i PMC nie tylko do realizacji zadań militarnych ale również interakcji z wioską i cywilami. W sobotę wieczorem gra została przerwana na kilka godzin ze względu na prognozy pogody zapowiadające nawałnicę i burzę. Z tego powodu częśc ekip się rozjechała szybciej lub oduściła misje nocne. Nawałnica na szczęście przeszła bokiem. Niektórzy więc wrócili w teren i kilkakrotnie atakowali bazy jescze tej samej nocy. Było sporo różnych pojazdów i jeśli któś myśli o zrobieniu lub podrasowaniu swojego, to było z czego ściągać a prym w tym wiedli Niemcy. To była przyjemność wziąć udział w tej imprezie z taką ekipą z KP oraz resztą polaków od Max'a - dzięki chłopaki!
Opublikowano 30 Kwietnia 201312 l Kilka fotek - http://www.kpasg.net/galeria/browseimages.php?c=701 . ------------------------------ Kolejna paczka fotek pod tym samym adresem. Autorka: Megi / AIM Rzeszów
Opublikowano 5 Maja 201312 l Panowie... cokolwiek by się nie działo, za rok jadę z wami... postanowione
Opublikowano 5 Maja 201312 l Pit w swojej wypowiedzi oddał chyba wszystkie najważniejsze przemyślenia odnośnie BW5 i w pełni się z nim zgadzam. Dodam tylko od siebie, że według mnie misje LARPowe były zbyt proste - moja sprowadzała się od pójścia do wioski i zapłacenia odpowiedniej kwoty za tatuaż a liczyłem na coś bardziej skomplikowanego, zwłaszcza że wątek LARPowy był opcjonalny. Z drugiej strony nie można też odrywać gracza na zbyt długo od głównego wątku więc poniekąd rozumiem owe uproszczenia. W trakcie zabawy nie widziałem też nikogo z obsługi/organizacji. Z jednej strony to dobrze, bo można było się lepiej wczuć w klimat obozu ale z kolei w razie jakiejkolwiek potrzeby (a miałem takową - szukałem namiotu szpitalnego i nikt nie był w stanie mi go wskazać) nie wiedziałbym do kogo się zgłosić. Mimo wszystko impreza była według mnie bardzo udana i będę poważnie rozważał wyjazd na kolejną edycję - a wtedy już nocnych wyjść nie odpuszczę
Chcemy się z Ace'em i Kasię zapisać ale mamy wątpliwości co do strony konfliktu, stąd pytanie: czy ktoś z naszego wspaniałego regiony się wybiera na 5 edycję?