Opublikowano 17 Października 201213 l Wiem że grasują tu hejterzy Specopsa, ale temat wydaje się ciekawy. http://specops.com.pl/forum/topics95/specops-mapa-vt11270.htm?sid=37ecb1394cba3d47bf0eaa1a1e6a3f73#77631 Może w końcu pożegnamy się z puzzlami? Mają jeszcze na Facebooku galerię. Tak na pierwszy rzut oka, wygląda to zajefajnie. A wsparcie Specopsa może pomóc przebić się przez beton, czego szczerze życzę.
Opublikowano 17 Października 201213 l Toć było, że to fotoszop... Chyba nawet nie pytali o możliwość wykorzystania zdjęcia.
Opublikowano 17 Października 201213 l Tak długo jak rządzić w Polsce będzie MS Excel księgowego, to tego typu projekty pozostaną jedynie próbkami photoshopa pana grafika. Na fotkach zawsze to fajnie wygląda... UCP też zaczynał swój żywot w photosohpie i nawet się zlewał z otoczeniem. Ale fajno było by mieć fajny lokalny kamuflarz, kopiowany przez innych, nie odwrotnie . Edytowane 17 Października 201213 l przez Gość
Opublikowano 17 Października 201213 l Autor Na pewno wszystkie foty to fotoszop? Te na Facebooku nie wyglądają. Wiadomo, fota gdzie nastu żołnierzy w mundurach kroju starego, dobrego bawełniaka to szopa, ale te z lasu chyba już nie, jest też opis że kamuflaż naniesiono na mundur Specopsa krój jakiś tam.
Opublikowano 17 Października 201213 l Kamo jest rewelacyjne, żadko to piszę ale jeżeli wejdzie do sprzedaży będzie to jedna z rzeczy które must have Jako że pierwsze zdjęcia mi się nie otwierają spytam szybko czy to to samo : http://www.strikehold.net/2012/10/16/new-polish-army-experimental-camouflage-pattern-mapa/
Opublikowano 17 Października 201213 l Autor Tak, to samo. Tak próbowałem się wgapiać w te foty, i plamy są w tych samych miejscach na wszystkich fotkach, zielony rzyg na prawej nerce itp. I specopsi się przyznają do uszycia tych mundurów. Byłoby mega, przeskok o 40 lat do przodu, MSBS, i do tego nowoczesne mundury. I elementy Tytana
Opublikowano 17 Października 201213 l @Al Co ciekawe, zniknęła fota prezentująca kamuflaż na żołnierzach, gdzie stoją jeden za drugim... Na oryginalnej focie, która była podlinkowana w komentach pod ukradzioną fotką, żołnierze maszerują w pustynnej panterce. Pewnie ktoś się zesrał do "Speców" i zdjęli całość, wrzucając inne foty. "Full profeska". DITTO: SPECOPS: Autor czeka w ukryciu, na pewno po publikacji przewodu praca będzie dostępna. W międzyczasie usunęliśmy jedno ze zdjęć z galerii - nie mieliśmy do niego praw autorskich za co przepraszamy. Edytowane 17 Października 201213 l przez Gość
Opublikowano 17 Października 201213 l Informuje, że autor (Janusz Walczak) zdjęć wykonanych na zlecenie MON i tam widocznych, dziś rano pofatygował się do prezesa SPECOPS w temacie wykorzystania i modyfikowania bez zgody autora, czy choćby podlinkowania oryginału. W oryginale zdjęcie wykonane zostało w maju 2012 w Węgorzewie na oficjalnym powitaniu żołnierzy X zmiany ISAF Edytowane 17 Października 201213 l przez Gość
Opublikowano 17 Października 201213 l Ale to nie jest temat kto komu podpi.....ł kurę z podwórka tylko o nowym ewentualnym kamuflażu WP które jest 100 lat za murzynami a po zmianie kamo będzie tylko 40 Po ki grzyb dyskutować o kwestii czyje to zdjęcie , najważniejsze żeby wprowadzili ten produkt do produkcji a obydwaj panowie nawet słowem się nie zająkneli odnośnie kamuflażu...
Opublikowano 17 Października 201213 l hejt wyczuwam flejm załagodzę tą sytuację tym oto zdjęciem aby wproadzić zamęt dodam że ten kamuflaż jest lepszy
Opublikowano 17 Października 201213 l Szpiegu, ja odnoszę się do postów wyżej. Że zdjęcie było i zniknęło. Kamuflaż Kangura ma jeden zajebisty problem, bardzo krótką bazę na moje około 2 - 2,5 m, do tego jest za bardzo regularny jak na las. Fotografie w lesie to też ewidentna ściema. Więc jak możesz podaruj sobie fejspalma. Dassault szykuj popcorn !!
Opublikowano 17 Października 201213 l Po prostu u nas na rynku militarno-zbrojeniowym jest taka posucha post-socjalistyczna, że wystarczy, że ktoś sobie wyfotoszopuje krowie łaty na jakimś wojaku z internetu.... ...i już ludzie przed komputerami się spuszczają pod biurka. Zdjęcia "pożyczyć" może sobie Franek, Janek czy inny Zbyszek - ale jak poważny "przedsiębiorca krawiecki" prezentuje ewidentną ściemę, przez co przez militarny net przelatuje setka plot, to już coś nie halo.
Opublikowano 22 Października 201213 l Autor Heh, kurde. Mam taką idealistyczną wizję świata że poważna firma z aspiracjami takich wałków nie uskutecznia. Toż cholera, takie dowcipy mają bardzo krótkie nogi. . ------------------------------ A jednak spece mówią że to ril szit, bez fotoszopy Edytowane 22 Października 201213 l przez Gość
Opublikowano 22 Października 201213 l Szkoda, pozostaje mieć nadzieje, że ujrzymy te camo tak jak to, że ujrzymy Alastora na strzelance w Toruniu
Opublikowano 22 Października 201213 l Nie, nie czepia Wiesz że masz u nas równie mityczny status co jednorożce, smoki i altruistyczne kobiety? I jako jedyny (poza Erwinem) mogę powiedzieć że Cię widziałem na żywo, to że to było na przejściu dla pieszych to inna sprawa :mrgreen:. Żeby nie było OT. ciekawe czy spece by na zamówienie zrobili mundurek?
Opublikowano 22 Października 201213 l Autor Zacznę autografy sprzedawać Tak serio, to kiedyś, dawno dawno temu bywałem na większych imprezach, problem w tym że zawsze w kominiarce Edytowane 22 Października 201213 l przez Gość
Opublikowano 22 Października 201213 l No to jestem trzeci co widział Alastora, też na przejściu dla pieszych ale zawsze Normalnie święta trójca ... :mrgreen:
Opublikowano 22 Października 201213 l A ja kiedys miałem szpej kupiony od Alastora. Teraz pewnie wartość wzrosła kilkukrotnie. Na forum Speca jest info ze to wizualizacja, wiec wszystkie foty są sciemnione.
Opublikowano 22 Października 201213 l Na Facebooku http://www.facebook.com/SPECOPS.POLAND?fref=ts Specops opublikował zdjęcia (prawdziwe) przyrównujące kamuflaż MAPA z WZ i multisramo.
Opublikowano 22 Października 201213 l Jest tam gdzieś napisane że to są "prawdziwe" zdjęcia? Dla mnie to nadal jak Photoshop wygląda. Edytowane 22 Października 201213 l przez Gość
Opublikowano 22 Października 201213 l Wszystko ok, tylko nie mam pojęcia skąd tyle hałasu o kamuflaż dedykowany dla jednego rodzaju roślinności.
Opublikowano 22 Października 201213 l Jed, z tego co piszą ze SPECOPSa w komentarzach, są to prawdziwe fotki, cytuję : Ral-foto, zero fotoszopa - nawet nie ma korekty balansu - na żywo.
Opublikowano 23 Października 201213 l Autor Wszystko ok, tylko nie mam pojęcia skąd tyle hałasu o kamuflaż dedykowany dla jednego rodzaju roślinności. Jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego. USA próbowało lansować ideę uniwersalnego kamuflażu, jak widać w praktyce był to chybiony pomysł.
Opublikowano 23 Października 201213 l Analstorm wydaje mi się że uniwersalny kamuflaż był dedykowany do AFGANISTANU gdzie sprawuje się nadwyraz dobrze. Mam na myśli teren gór, bo tam wg mnie jest genialny. Edytowane 23 Października 201213 l przez Gość
Opublikowano 23 Października 201213 l Autor Analstorm wydaje mi się że uniwersalny kamuflaż był dedykowany do AFGANISTANU gdzie sprawuje się nadwyraz dobrze. Mam na myśli teren gór, bo tam wg mnie jest genialny. No to skoro dedykowany, to nie uniwersalny A używany jest także poza Afganem, gdzie strasznie zbiera baty. No i dużo "kamuflażu" dodaje mu ten frontowy syf. l Swoją drogą ciekaw jestem jak wyszło by porównanie statystyczne UCP i sowieckich mundurów afgańskich bez żadnego wzoru
Opublikowano 23 Października 201213 l Za to Ty Alastor masz bardzo uniwersalny kamuflaż, jesteś wszędzie ale ni uja Cię nie widać
Opublikowano 24 Października 201213 l Hej, To nie hydepark więc zacznę wywalać posty jak dalej pociągniecie temat w tym kierunku.
Wiem że grasują tu hejterzy Specopsa, ale temat wydaje się ciekawy.
http://specops.com.pl/forum/topics95/specops-mapa-vt11270.htm?sid=37ecb1394cba3d47bf0eaa1a1e6a3f73#77631
Może w końcu pożegnamy się z puzzlami?
Mają jeszcze na Facebooku galerię. Tak na pierwszy rzut oka, wygląda to zajefajnie. A wsparcie Specopsa może pomóc przebić się przez beton, czego szczerze życzę.