Opublikowano 28 Września 201213 l Czy jest ktoś w stanie polecić jakieś kulki BIO do luf precyzyjnych? Nie miałem okazji kupować a nie chcę jakiegoś badziewia kupić. Potrzebuję kulek 0,25.
Opublikowano 28 Września 201213 l Biovale > wszystkie inne bio http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2783
Opublikowano 28 Września 201213 l O Biovalach legendy krążą . Z tego co wiem, dobre są jeszcze G&G biodegradowalne. gunfire.pl/product-pol-1152195870-Kulki-0-25g-BIO-G-G.html Osobiście nie miałem niestety zbyt dobrego kontaktu z kulkami bio, jedynie PJ, które były tak paskudne, że replika nie chciała nimi strzelać.
Opublikowano 28 Września 201213 l używałem G&G i gunfire'owych Rockets'ów. Oba typy dają radę .... Rockets'y są zadziwiająco dobre...
Opublikowano 28 Września 201213 l Legendy dotyczą kulek "szklanych" Biovala BBBMAX, które nie były przeznaczone na rynek cywilny, tym bardziej do replik airsoftowych. Aktualnie tylko BBB są dostępne na rynku cywilnym, używam ich od 4 lat. Na prywatnych testach kilka lat temu, dawały stabilniejszy tor i do 5m zasięgu więcej w porównaniu z każdymi innymi testowymi kulkami. Na biovalach, nie miałem ani jednej zacinki lub awarii spowodowanej kulką, jako taką. Dodatkowo Biovali używa dużo osób z PTW, które są ultra kapryśne jeśli chodzi o jakość kulki zarówno w lufie jak i magazynku i również je sobie chwalą. Od obniżenia ich ceny o 30%, w/g mnie absolutny nr1 na rynku BIO. Dodatkowo większość kulek BIO, to oprócz zysku dla czystości i środowiska naturalnego, zysk w postaci stabilniejszego lotu kulki w porównaniu z plastikowymi, ze względu na proces technologiczny ich wyrobu i równomierne rozłożenie komór powietrznych wewnątrz kulki, co w wypadku tradycyjnych kulek nie jest możliwe.
Opublikowano 28 Września 201213 l Miałem na myśli raczej "legendarną" jakość tych BB, ale fakt, dobrze, że wyjaśniłeś o co jeszcze może chodzić.
Opublikowano 13 Października 201213 l Autor Ktoś się orientuje po jakim czasie kulek Bio nie należy używać?
Opublikowano 13 Października 201213 l Ktoś się orientuje po jakim czasie kulek Bio nie należy używać? w jakim sensie ? z nieotwartego opakowania ? z otwartej paczki ale nieużywanych ? załadowanych do magazynka ale odzyskanych jako niewystrzelone ?
Opublikowano 13 Października 201213 l Autor Po otworzeniu opakowania. Po handoverze mi zostały, paczka otwarta i jutro chcę je wystrzelać do końca. Są jakieś przeciwwskazania?
Opublikowano 13 Października 201213 l nie ma żadnych. Aby kulka BIO się rozłożyła musi być wystawiona na działanie warunków atmosferycznych (wilgoć, kontakt z glebą) przez kilka tygodni. Przechowywane w warunkach domowych zużyjesz wcześniej niż cokolwiek sie z nimi stanie.
Opublikowano 13 Października 201213 l Miałem prawie 3 lata otwartą paczkę kulek BIO i do końca nie zauważyłem problemów związanych z ich biodegradacją w warunkach domowych, mimo ich używania w lufach bardzo precyzyjnych (3333 kulek 0.3 w replice snajperskiej, przy single fire, naprawdę ciężko zużyć ).
Czy jest ktoś w stanie polecić jakieś kulki BIO do luf precyzyjnych? Nie miałem okazji kupować a nie chcę jakiegoś badziewia kupić. Potrzebuję kulek 0,25.