Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KPASG.pl airsoft w kujawsko-pomorskim - ASG Toruń, ASG Bydgoszcz, ASG Włocławek - ASG

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kulki BIO

Opublikowano

Czy jest ktoś w stanie polecić jakieś kulki BIO do luf precyzyjnych? Nie miałem okazji kupować a nie chcę jakiegoś badziewia kupić. Potrzebuję kulek 0,25.

Featured Replies

Opublikowano

O Biovalach legendy krążą :P. Z tego co wiem, dobre są jeszcze G&G biodegradowalne.

gunfire.pl/product-pol-1152195870-Kulki-0-25g-BIO-G-G.html

Osobiście nie miałem niestety zbyt dobrego kontaktu z kulkami bio, jedynie PJ, które były tak paskudne, że replika nie chciała nimi strzelać.

Opublikowano

Legendy dotyczą kulek "szklanych" Biovala BBBMAX, które nie były przeznaczone na rynek cywilny, tym bardziej do replik airsoftowych. Aktualnie tylko BBB są dostępne na rynku cywilnym, używam ich od 4 lat. Na prywatnych testach kilka lat temu, dawały stabilniejszy tor i do 5m zasięgu więcej w porównaniu z każdymi innymi testowymi kulkami. Na biovalach, nie miałem ani jednej zacinki lub awarii spowodowanej kulką, jako taką. Dodatkowo Biovali używa dużo osób z PTW, które są ultra kapryśne jeśli chodzi o jakość kulki zarówno w lufie jak i magazynku i również je sobie chwalą. Od obniżenia ich ceny o 30%, w/g mnie absolutny nr1 na rynku BIO.

Dodatkowo większość kulek BIO, to oprócz zysku dla czystości i środowiska naturalnego, zysk w postaci stabilniejszego lotu kulki w porównaniu z plastikowymi, ze względu na proces technologiczny ich wyrobu i równomierne rozłożenie komór powietrznych wewnątrz kulki, co w wypadku tradycyjnych kulek nie jest możliwe.

Opublikowano

Miałem na myśli raczej "legendarną" jakość tych BB, ale fakt, dobrze, że wyjaśniłeś o co jeszcze może chodzić.

Opublikowano

Sirwiz są szklane BBB 0,4 ?? Albo biovale 0,4g ??

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Ktoś się orientuje po jakim czasie kulek Bio nie należy używać?

Opublikowano
Ktoś się orientuje po jakim czasie kulek Bio nie należy używać?

w jakim sensie ?

z nieotwartego opakowania ?

z otwartej paczki ale nieużywanych ?

załadowanych do magazynka ale odzyskanych jako niewystrzelone ?

Opublikowano
  • Autor

Po otworzeniu opakowania. Po handoverze mi zostały, paczka otwarta i jutro chcę je wystrzelać do końca. Są jakieś przeciwwskazania?

Opublikowano

nie ma żadnych.

Aby kulka BIO się rozłożyła musi być wystawiona na działanie warunków atmosferycznych (wilgoć, kontakt z glebą) przez kilka tygodni.

Przechowywane w warunkach domowych zużyjesz wcześniej niż cokolwiek sie z nimi stanie.

Opublikowano

Miałem prawie 3 lata otwartą paczkę kulek BIO i do końca nie zauważyłem problemów związanych z ich biodegradacją w warunkach domowych, mimo ich używania w lufach bardzo precyzyjnych (3333 kulek 0.3 w replice snajperskiej, przy single fire, naprawdę ciężko zużyć :)).