Opublikowano 27 Października 200916 l Numer 1: http://FastFreeFileHosting.com/file/25619/P1200660-1-JPG.html Gdyby cos mu się stało to byśmy wszyscy syf mieli Plik do ściągnięcia ale warto:D
Opublikowano 27 Października 200916 l Też mi się tak wydaje;) Poznać można po zdjęciach z flash`em ^^
Opublikowano 27 Października 200916 l Tak - temat był juz gdzieś poruszony. Więcej zdjęć jest z tym kolesiem. Dla mnie to jest czysty ban na manewry.
Opublikowano 27 Października 200916 l Ferryman będzie jak w przypadku Świrka (BAN BAN BAN zabić go itd itd...) A tydzień po temacie strzelał się na Sacharze i wszyscy co go wtedy na temacie komentowali "nie będę się z taką osobą strzelał" strzelali się .
Opublikowano 27 Października 200916 l Ferryman będzie jak w przypadku Świrka (BAN BAN BAN zabić go itd itd...) A tydzień po temacie strzelał się na Sacharze i wszyscy co go wtedy na temacie komentowali "nie będę się z taką osobą strzelał" strzelali się . Wiem. Ale co z tym zrobić... Tak samo jest z niepełnoletnimi, hi-capami, oszukiwaniem, chamstwem itp. Taki już urok airsoftu. Najgorsze jest to, że często przyjeżdżasz na manewry i nawet nie wiesz o tych wszystkich rzeczach, bo nikt nie ma nad tym kontroli. Niestety, często nawet organizator.
Opublikowano 27 Października 200916 l Autor Mi jedynie chodzi o poszanowanie zdrowia.I troche rozumu.
Opublikowano 27 Października 200916 l Ferryman będzie jak w przypadku Świrka (BAN BAN BAN zabić go itd itd...) A tydzień po temacie strzelał się na Sacharze i wszyscy co go wtedy na temacie komentowali "nie będę się z taką osobą strzelał" strzelali się . Bo to się nazywa znieczulica, tak potocznie. Także "wyjebane" na wszystko, trend od kilku lat bardzo, ale to bardzo popularny. My jakoś potrafiliśmy usunąć co po niektóre jednostki z naszych strzelanek, czemu u Was tego zrobić nie można? Moim zdaniem gościu powinien dostać upomnienie, jak nie podziała to ban. Serio, podejść do kogoś i mu powiedzieć że nie ma wstępu nie jest takie trudne, zwłaszcza że to organizator decyduje o zasadach.
Opublikowano 28 Października 200916 l My jakoś potrafiliśmy usunąć co po niektóre jednostki z naszych strzelanek' date=' czemu u Was tego zrobić nie można? [/quote'] Może dlatego, że u nas na zwykłą niedzielną j.ebankę przychodzi 60 osób...
Opublikowano 28 Października 200916 l A do nas 20, czasem 30. I widać kto co robi. Przecież nikt nie jest anonimowy, Panowie, raz, dwa, trzy razy coś się zaobserwuje - niech spada na drzewo albo na swoje podwórko.
Opublikowano 28 Października 200916 l podobnie ma się sprawa z gnojkami którzy noszą repliki na widoku chodząc po ulicy albo po osiedlu, mieszkam na "skarpie" i widziałem na moim osiedlu już nie raz takich łosi. Co robić? podejść i zwrócić uwagę żeby później dostać kulkę w gębę, bo nie wiadomo czego po takich się spodziewać? Czy może założyć na forum coś w rodzaju "czarnej listy"?
Opublikowano 28 Października 200916 l Rudszy, jak zarobisz kulkę w gębę to idziesz na policję. Mogą mieć nawet wytoczony proces o napad z bronią w ręku... raz mojego kolegę straszono pistoletem-wiatrówką, poszedł na policję i cwaniaki siedzą w pace.
Opublikowano 28 Października 200916 l Mnie raz na w Toruniu ostrzelano na Rubinkowie, ul. Ślaskiego. Gnoje z gaziakiem, zobaczyli kogoś w kurtce flektarn to kilka kulek poszło. Tumany nie trafiły, a schowali się za firanką w pokoju. Jedyne otwarte okno w bloku...(zimno było). Poszedlem, i zapukałem do drzwi. Poinformowałem kobietę która mi otworzyła co się wyprawia. Myślałem że syna przy mnie udusi Ale strach czy nie otworzy mi polak typu kiepski był niestety
Opublikowano 28 Października 200916 l Numer 1: Gdyby cos mu się stało to byśmy wszyscy syf mieli Plik do ściągnięcia ale warto:D A skąd wiesz, że to była fotka podczas walki a nie podczas jakieś przerwy i chłopak poprosił o zrobienie lansiarskiego zdjęcia? :roll:
Opublikowano 28 Października 200916 l A skąd wiesz, że to była fotka podczas walki a nie podczas jakieś przerwy i chłopak poprosił o zrobienie lansiarskiego zdjęcia? :roll: Może tak, może nie... Tutaj jest coś co świadczy negatywnie: http://kpasg.net/viewtopic.php?t=4709&postdays=0&postorder=asc&start=180 strona 13.
Opublikowano 28 Października 200916 l Autor Koleś latał tak przez większość gry. Są jego zdjęcia jak szedł koło budynków i później jak się strzelał.
Opublikowano 28 Października 200916 l Absolutne tak dla galerii idiotów. Każde środowisko ma swój kącik osób nieproszonych, u nas TEŻ powinien taki być. Tylko, że żeby to działało, poza zdjęciem powinien być zapostowany nick, imię i drużyna delikwenta, jeśli tylko są te dane znane. Bo imienia za łatwo nie zmienisz, mundur już tak. Trzeba trochę napiętnować takie towarzystwo, bo tego jest za dużo po prostu teraz. Są oczywiście ludzie, którzy klepią po główkach takich biednych zbłądzonych i ich bronią na forum, ale to już inna historia. Równie głupia.
Opublikowano 28 Października 200916 l Autor ---------- 12:00 28.10.2009 ---------- Zaraz poszukam barthas ---------- 12:10 ---------- Nie było go na wpisach na manewry Piany:/
Opublikowano 28 Października 200916 l GALERIA IDIOTÓW Bardzo podoba mi się ta nazwa, szczególnie w dobie galerii handlowych. Popieram po raz wtóry by ten wątek zagościł na forum na stałe.
Opublikowano 28 Października 200916 l Podchodząc do tematu z innej strony. Po pierwsze uważałbym z publicznym wyzywaniem ludzi od idiotów. Nawet jeśli zachowują się idiotycznie. Po drugie, koleś wydaje się pełnoletni i co za tym idzie, jego oczy, jego sprawa. Przy takim tłumie ludzi ciężko by było komukolwiek, udowodnić że to akurat on, niechcący go okaleczył a nawet gdyby, to nie strzelający nie zachował środków bezpieczeństwa tylko postrzelony, który był świadomy zagrożenia i był kilkukrotnie upomniany przez innych żeby założył okulary ochronne. No chyba że się mylę. :wink: Niech się jakiś prawnik wypowie.
Opublikowano 28 Października 200916 l A na wielu pudełkach od replik jest napisane - nie strzelać z "zabawki" do istot żywych, więc... Oczywiście, idiota to określenie wysoce pejoratywne, ale większe mięso czasami lata na strzelankach. Lub po, gdy wynika jakiś problem którego już się nie rozwiąże, bo sprawcy się ulotnili, a na forum kłócą się ludzie w ogóle ze sprawą niezwiązani. Piętnować i tyle. Za długo się przymyka oczy na takie pojedyncze przypadki ludzi, którzy co najwyżej znaczki powinni zbierać. Jakoś takie nasze miniśrodowisko, czyli Inowrocław, potrafi wykluczyć z zabawy szyldowanej na KPASG kogoś nagannie zachowującego się.
Opublikowano 28 Października 200916 l Bo w Inie wszyscy boją się Drejka! :twisted: Panowie, piętnować owszem, ale byłbym ostrożny w rzucaniu mięsem i bluzganiu ludziom na forum. Jeżeli dojdziecie do wymyślenia jakiegoś sensownego sposobu, bardzo fajnie, jeżeli nie, to przynajmniej proszę się powstrzymać obraźliwych komentarzy na forum, a załatwiać takie sprawy bezpośrednio podczas gry. Dziwne, że jakoś nikt się specjalnie rolą nie przejął podczas strzelanki i nie wypieprzył tego kolesia z manewrów. Za to oburzenie na forum jest ogromne! Jestem absolutnie za eliminowaniem takich gości z gier, ale należy to robić w momencie, gdy się taka sytuację zauważy!!! Teraz od pisania i toczenia piany na forum, możemy sobie co najwyżej pościerać do końca literki z klawiszy!
Opublikowano 28 Października 200916 l This man is right, listen to him! Dobrze, jeśli powstanie miejsce, gdzie będzie się "wystawiać" ludzi którzy stworzyli zagrożenie i świecą pustką w głowie. Ale to raczej ostateczność. Troszkę więcej mądrości ludzie, już na strzelance. Jak widzicie, że ktoś nagminnie robi jakąś głupotę, to się nie bójcie i przedstawcie sprawę jasno człowiekowi. Jak nie podziała, to do organizatora i tyle. Wiem, że są osoby uważające za psucie zabawy zwracanie uwagi komukolwiek na kwestie bezpieczeństwa, ale zawsze będą "ryzykanci"...
Opublikowano 28 Października 200916 l Zgadzam się z Wesixem, tylko mało komu chce się robić za buca i gbura oraz czepialskiego podczas strzelanki albo i przed. A czasem trzeba- chociażby sytuacja z ekipą z Bydgoszczy na ostatnim "Ptaszku"- szkoda że chłopaki przyjechali na darmo, ale zasady to zasady. A zdjęcia pokazywałbym na forum publicznie ale nazwał ten dział jakoś inaczej po prostu... Coś w stylu "Ku pamięci" albo "Zdjęcia ku przestrodze"
Opublikowano 28 Października 200916 l Wszystko ok, tylko żeby pod zdjęciami obok personaliów znalazł się podpis, np: "ten człowiek nie szanuje swoich oczu. W razie trafienia kulką, okulary rozprysną się mu w oko, co spowoduje trwałą utratę wzroku. Za jego głupotę możę odpowiedzieć także ktoś niewinny, bo przecież ostrzelał go. Z punktu widzenia prawa taki jednooki ryzykant może oskarżyć kogoś. Dla własnego dobra, eliminujmy takich z naszego środowiska."
Opublikowano 28 Października 200916 l sry za oftop, ale sprawa jest otyle zabawna, że jak gość dostanie seria w pysk i mu poleca oba oczy to - KTO mu się przyzna? kogo oskarży? na podstawie czego? listy z KPASG? ona zniknie zanim on dojedzie do szpitala, dowody? nik go przecież nie zna, to pewnie w druga strone też działa? z zeznań siadków policja ustali że chłopak strzelił z bliska w drzewo i kulka odbiła mu sie w okulary... a co koleś będzie KALEKĄ do końca życia to tak czy siak jego wina... ... ale nasza odpowiedzialność - BO TO PÓDZIE DO PRASY, a ta jak raz się na nas urze to się szybko nie pozbędziemy problemów...
Opublikowano 28 Października 200916 l tak czy siak "czarna księga' powinna powstać, a to czy organizator z niej skorzysta to już inna para kaloszy.
Opublikowano 28 Października 200916 l A ja uważam że czarna księga to mocne przegięcie - potem ktoś znajdzie Wasze zdjęcie jak pojechaliście się polansić do lasu bez strzelania i wrzuci z Waszym opisem do czarnej księgi i smród wokół Was zostanie na całe życie. Co innego na strzelaniu - jak coś takiego widzicie to j.ebnąć debila w łeb, niech się ocknie, albo s.pier.dala do domu jak nie chce przestrzegać ogólnie przyjętych zasad.
Opublikowano 28 Października 200916 l BO TO PÓDZIE DO PRASY' date=' a ta jak raz się na nas urze to się szybko nie pozbędziemy problemów...[/quote'] I dobrze!!! Niech rodzice się dowiedzą, że ich pociechy mogą stracić oko lub zęby. I tak jak pisze Retal, taka księga to przegięcie. Były już pomysły na podobną z terminatorami. Może od razu tak jak B&H księga zdrajców rasy lub narodu ASG, z danymi adresowymi, telefonem itd. Wyzwać gościa na miejscu, zainteresować sprawą organizatorów, przerwać zabawę i go wywalić, opcji jest trochę. Poza tym na każdych manewrach chcecie latać z aparatem i robić zdjęcia tym nieodpowiedzialnym?
Opublikowano 28 Października 200916 l Mało kto chce sobie psuć zabawę na walkę z debilem, a org nie jest wszechmocny i wszechobecny. sry za oftop, ale sprawa jest otyle zabawna, że jak gość dostanie seria w pysk i mu poleca oba oczy to - KTO mu się przyzna? kogo oskarży? na podstawie czego? listy z KPASG? ona zniknie zanim on dojedzie do szpitala, dowody? nik go przecież nie zna, to pewnie w druga strone też działa? z zeznań siadków policja ustali że chłopak strzelił z bliska w drzewo i kulka odbiła mu sie w okulary... a co koleś będzie KALEKĄ do końca życia to tak czy siak jego wina... A co, nie miałbyś wyrzutów za zrobienie z kogoś kaleki? A Policji mocno nie doceniasz. Chcesz spędzić parę godzin na przesłuchaniu wyjaśniającym? Przeszukanie domu? Albo dym bo pójdą rozpytywać po sąsiadach czy coś wiedzą na temat Twoich zainteresowań oraz że jesteś związany z jakąś grupą paramilitarną która ludziom wyłupia oczy?
Opublikowano 28 Października 200916 l Może od razu tak jak B&H księga zdrajców rasy lub narodu ASG, z danymi adresowymi, telefonem itd. To dobre jest. A najlepiej dać cynk do B&H że to zdrajca rasy właśnie, a replika mu potrzeby żeby obrońców aryjskiej krwi ostrzeliwać. Problem sam się załatwi. I jak to powiedział inny klasyk naszych czasów Ryszard vel. Wesz vel. Peja: "Wiecie co z nim zrobić?" ------------ A już tak spuszczając z tonu, to bardzo dobrze, że to zdjęcie się ukazało publicznie bo nie wszyscy zapewne widzieli jeszcze. Temat tematu jaki jest taki jest. Może "bohater" zdjęcia pomyśli następnym razem mimo bólu jaki to zapewne niesie, a i inni może zastanowią się.
Opublikowano 28 Października 200916 l zawsze będą za i przeciw, ale musi byc jakiś system "kar" jeśli nasza społeczność kireuje sie prawem (w tym przypadku regulaminem), skoro nie będzie kary to w buty możemy sobie regulamin włożyć. oPeEr w czasie strzelanki? koles odpowie "twoja stara....." i co? Nie wiem czy zdjęcia i dane to dobry pomysł, ale od czegoś trzeba wyjśc. Liczę na konstruktywną krytykę
Opublikowano 28 Października 200916 l Autor Pomysłem tematu było to aby takich ludzi pokazać i zeby na nich uważać. Chodziło o to aby przeglądając zdjęcia ze strzelanek/Scenario jak widzi sie takowe zdjątko wlpić na forum i żeby dana osoba wiedziała tez że jest na tak zwanym celowniku.
Opublikowano 28 Października 200916 l generalnie to jestem za pomysłem wyszczególniania takich osób, ALE: - niech ten dział się nie nazywa galeria idiotów, (nie trzeba wyzywać człowieka od idiotów, żeby mu coś wytłumaczyć....) - wrzucać tam nie tylko ludzi bez gogli, ale też wszelki paradujących z bronią, terminatorów, czy oszukujących w inny sposób. należało by zrobić osobny dział, coś w rodzaju czarnej listy, lub listy ostrzegawczej. tylko pozostaje fakt jak rozwiązać taki drobny szczegół: jak już raz trafisz na te listę to żebyś miał możliwość z niej wyskoczyć....
Opublikowano 28 Października 200916 l - wrzucać tam nie tylko ludzi bez gogli' date=' ale też wszelki paradujących z bronią, terminatorów, czy oszukujących w inny sposób.[/quote'] A jak po zdjęciu chcesz udowodnić komuś terminatorstwo ? Będzie tak, że ktoś się do kogoś raz zrazi z powodu prawdziwego lub nie, wrzuci fotkę i oskarży, a potem będzie kłótnia. I co wtedy ?
Opublikowano 28 Października 200916 l nie napisałem żeby wrzucać fotki terminatorów........ może nie ująłem tego wprost ale nie chodziło mi tylko o fotki ale też o same nicki. ale cały ten pomysł jest z góry skazany na klęskę..... zawszę będzie budził kontrowersje. tak samo ten jeden osobnik którego mamy na zdjęciu może napisać, że wie, iż źle postąpił, ale mimo to czuje się urażony. i pewnie poda 10 innych osób bez gogli....
Opublikowano 28 Października 200916 l Autor Dlatego ja narazie został bym przy samych goglach/okularach.
Opublikowano 28 Października 200916 l Kolejny raz także przypomnę o ochronie danych osobowych. Myślmy, więc od razu jak ją przeskoczyć.
Opublikowano 28 Października 200916 l Wrzucać fotki czy nicki to nie zmienia faktu, że zupełnie nie ma jak udowodnić terminatorstwa (i to był główny przekaz mojej poprzedniej wypowiedzi), a brak okularów można właśnie zdjęciami (i to najlepiej "w akcji" bo rzeczywiście zdarzają się pozowane).
Opublikowano 28 Października 200916 l A terminatorstwo trzeba jakoś udowadniać? Jak kogoś podejrzewamy więcej niż raz, czy dwa to mu dziękujemy i wszystko.
Opublikowano 28 Października 200916 l Na manewrach lub w stałym gronie - pewnie, ale jeżeli chodzi o forum to już taka praktyka tego wygląda inaczej, a chyba mówimy o wytykaniu ich na forum.
Opublikowano 28 Października 200916 l ile razy są sytuacje że mino konkretnego wskazania osoba nie przyzna się. powie: na pewno nie doleciało, odbiło się od krzaczka, nie poczułem, nie usłyszałem, czy tak jak ostatnio usłyszałem "nie liczy się, bo Ciebie nie powinno tu być" i co można zrobić w tej sytuacji? -albo kłócić się z idiotą dalej- tj. zniżyć się do jego poziomu, a ten powali Cie doświadczeniem w tej dziedzinie. - albo samemu opuścić manewry
Opublikowano 28 Października 200916 l Dlatego do airsoftu ludzie muszą być na pewnym poziomie. Ten sport/zabawa ze swej natury musi być elitarny. W sensie ludzie muszą być konkretnego typu. Przyznawać się do błędów, lub znać się nawzajem.
Opublikowano 28 Października 200916 l Jakoś Świrek potrafił sobie konto założyć i podjąć obronę, czy chociażby bądź co bądź przeprosić. Nie widzę więc problemu, żeby ewentualna osoba (która jeśli na liście strzelankowej nie jest obecna, ergo - nie ma konta) sobie takowe założyło i napisało co nieco. Osoby, które na liście nie są, to nie są ludzie z powietrza - ile razy ktoś się wpisuje w postaci JA I 8 KOLEGÓW. Człowieka na pewno ktoś zna, może mu opowiedzieć o sytuacji i polecić rejestrację, proste.
Opublikowano 28 Października 200916 l Blokuje temat. Jeśli ktoś się chce podjąć zrobienia "galerii złych ludzi" proszę do mnie albo do Retala na PW. Ewentualnie złego Wiesixa. ZAMYKAM.
Numer 1:
http://FastFreeFileHosting.com/file/25619/P1200660-1-JPG.html
Gdyby cos mu się stało to byśmy wszyscy syf mieli
Plik do ściągnięcia ale warto:D